Műszaki leírás

Műszaki leírás

Műszaki tartalom

1135 Budapest, Béke út 29/c, Fáy u. 65-67.

1. ÁLTALÁNOS

KÖRNYEZET

Budapest XIII. kerületében Angyalföldön, a Fáy u. 65-67. szám alatti saroktelken valósul meg a 71 lakásos lakóépület.

ÉPÜLET

Az ingatlanon meglévő „A” jelű irodaépület mögé, azzal a Fáy utcai fronton összeépülve valósul meg majd az épület. 6 emeleten változatos nagyságú és elrendezésű lakások kerülnek kialakításra a földszinten kertkapcsolattal, a felső emeleteken nagy teraszokkal.

MEGKÖZELÍTÉS

Az épület főbejárata, a védettebb Fáy utca felől nyílik. A mélygarázsba való lejutást szintén a Fáy utcai oldalon kialakított behajtó rámpa biztosítja, amely a kapu mögötti kiöblösödéssel biztosít teret a torlódás elkerülésére.

KERTKAPCSOLAT

A tömb beépítéséből adódóan a belső udvarra néző földszinti lakások kertkapcsolattal rendelkeznek.

FUNKCIÓK

A földszinten az udvari traktusban 9 kertkapcsolatos lakás, az I. emelettől a IV. emeletig szintenként 13 erkéllyel / loggiával / terasszal rendelkező 1-4 szobás eltérő méretű lakás, az V. emeleten 8 nagy terasszal rendelkező 1-4 szobás lakás, a VI. emeleten 2 panorámás kilátású, nagy terasszal rendelkező 3-4 szobás lakás kerül kialakításra.

2. ÉPÜLET MŰSZAKI SPECIFIKÁCIÓJA

ALAPOZÁS:

Az épület rugalmasan ágyazott 40 cm vastag vízzáró monolit vb. lemezalappal készül, cölöp gyámolítással.

FELMENŐ SZERKEZETEK:

A monolit vasbetonvázas épület terepszint feletti kitöltő külső falai 25 cm vastag POROTHERM N+F kézi falazóblokkból, a pinceszinti külső falak 30 cm vastag vízzáró monolit vasbetonból készülnek. A belső lakáselválasztó falak SILKA HML 300 NF+GT kézi falazóblokkokból, a lift és lépcsőházi falak 20 cm vastag monolit vb szerkezetből készülnek.

FÖDÉM:

Jellemzően 23 cm vastag monolit vasbeton, fejnélküli gombafödém.

LÉPCSŐ:

Az épület súlypontjában elhelyezett nyitott kétkarú monolit vasbeton lépcső, kőporcelán burkolattal, acél szerkezetű pálcás korláttal lesz ellátva.

LAKÁSELVÁLASZTÓ FALAK:

20 cm vastag SILKA kézi falazóblokkokból.

LAKÁSON BELÜLI VÁLASZFALAK:

10 cm vastag POROTHERM, a menekülő útvonalakon 15 cm vastag mészhomok tégla válaszfalak készülnek.

HOMLOKZATKÉPZÉS:

Jellemző a földszinten grafitszürke klinkertégla burkolat és alapszínként a világos „beige” szilikátvakolat. Az épület homlokzatán 14 cm vastag vakolható kőzetgyapot lemez szigetelés kerül elhelyezésre, a lábazati sávban a hőszigetelés 12 cm vastag extrudált polisztirolhab.
A lakások fehér színű, műanyag szerkezetű ablakokkal, a földszinti bejárati front és a kétszintes üzlet portálja sötétszürke színű, alumínium szerkezetű portálokkal, a teremgarázs sötétszürke, acél szerkezetű szekcionált kapuval készül. A földszinti vb. oszlopok és a függőfolyosó szerkezete látszó beton felületű, világos „beige” színű.
a kishajlású tetőkön 7 fokos titáncink lemezfedés készül
Az emeleti erkélyek és teraszok áttetsző üvegkorláttal lettek tervezve, melyek az utcai oldalon takarják a klímaberendezések kültéri egységeit. Az V. és VI. emeleten a teraszok részben vb. mellvéddel, részben áttetsző üvegkorláttal lesznek ellátva.

TETŐSZERKEZET:

Az épület egészén lapostető kerül kialakításra.

ZÖLDTETŐ:

A pinceszinti teremgarázsnak az épület alól kilógó födémére, a lakóépület első emeleti és a sarki üzlet második emeleti tetejére járható, fordított rétegrendű, illetve intenzív zöldtetős kialakításnak megfelelő rétegrend készül. Az udvar alatti monolit vasbeton födémen lévő lejtésadó rétegre kétrétegű modifikált bitumenes vízszigetelés és 18 cm vastag extrudált polisztirolhab hőszigetelés készül, a járható részen a hőszigetelésen felületszivárgó készül, vasalt aljzatbetonnal és folyékony fólia szigetelő rendszerrel.
A zöldtetős részen a hőszigetelésen 5 cm vastagságú szivárgó és vízmegtartó réteg, majd 50-100 cm vastagságú termőtalaj készül.

KÖZÖSSÉGI PADLÓBURKOLAT:

A teremgarázsban 0,5 cm vastag műgyanta padlóburkolat készül a vízzáró lemezalapra, önterülő habarcs kiegyenlítő réteggel. A lépcsőházban, előcsarnokban, emeleti folyosókon, tárolókban kőporcelán burkolat készül.

KÖZÖSSÉGI NYÍLÁSZÁROK:

A közösségi terek és a földszinti homlokzati nyílászárók alumínium szerkezetű nyílászárók biztonsági illetve hőszigetelő üvegezéssel. A lépcsőház EI90 perces tűzállóságú tűzgátló ajtóval készül. A tárolók EI30 perces tűzállóságú tűzgátló ajtóval készülnek. A teremgarázs kapuja hőszigetelt, acélbetét bordázott, strukturált felületű, távirányítós, motoros működtetésű szekcionált kapu.

LIFT:

A nyitott, természetes szellőzésű lépcsőház mellett kerül elhelyezésre az 1000 kg teherbírású, bútor szállítására is alkalmas, 13 személyes, mozgáskorlátozottak szállítására is alkalmas felvonó.

AKADÁLYMENTESÍTÉS:

A lépcsőház és az udvar akadálymentesen megközelíthető. A lakószintek és a pince megközelítését felvonó biztosítja. A pinceszinti teremgarázsban a lépcsőház szintjén két mozgássérült beálló is létesül.

3. LAKÁSOK MŰSZAKI SPECIFIKÁCIÓJA

3.1. BURKOLAT

PADLÓBURKOLAT:

A lakások úsztatott padlószerkezettel – 2 cm kőzetgyapot lépéshangszigetelő réteg, technológiai szigetelőfólia, 6 cm vastag aljzatbeton – készülnek.
Laminált padló a nappaliban, a lakószobában, a gardróbban és a közlekedőben; kerámia burkolat a konyhában, az előtérben és a vizes helyiségekben; kőporcelán burkolat az erkélyeken és a teraszokon készül.


https://deutschpillen.com/

Laminált padló – HDF alapú, magas kopásállóságú bevonattal, szegélyléccel, alapszín: a kínálatból választható

Kerámiaburkolat; fürdőszoba – I. osztályú minőségű, olasz vagy spanyol mázas kerámia járólap, minimum PEI IV. kopásállóságú, lapméret:30x30cm, lerakási irány: diagonál, szín: a kínálatból választható

Kerámiaburkolat; konyha, előtér – I. osztályú minőségű, olasz vagy spanyol mázas kerámia járólap, minimum PEI IV. kopásállóságú, lapméret:30x30cm, lerakási irány: hálós, szín: a kínálatból választható

Kőporcelán burkolat; erkély, terasz – fagyálló, I. osztályú minőségű, olasz vagy spanyol, minimum PEI IV. kopásállóságú, lapméret:30x30cm, lerakási irány: hálós

FALBURKOLAT:

A vizes helyiségekben 2,10 m magasságig mázas kerámia csempeburkolat, csempézetlen helyiségekben 10-15 cm magas lábazatburkolat, konyhában a konyhaszekrény alsó és felső szekrénye között 4 sor csempeburkolat készül. Minden pozitív sarok élvédővel lezárásra kerül.

Kerámiaburkolat; konyha, fürdőszoba, wc – I. osztályú minőségű, olasz vagy spanyol mázas kerámia csempeburkolat, lapméret:20x25cm, lerakási irány: hálós, szín: a kínálatból választható

FELÜLETKÉPZÉS:

Belső falfelületek diszperziós fehér beltéri falfestékkel készülnek.

3.2. NYÍLÁSZÁRÓK

LAKÁSBEJÁRATI AJTÓK:

Hangszigetelt, gyári felületkezelésű, acél tokos EI30 perces tűzállóságú ajtó, több ponton záródó biztonsági zárral (MABISZ minősítéssel), kitekintővel, réz kilinccsel és vasalattal, körbefutó tömítéssel, küszöbbel.

BELSŐ AJTÓK:

A lakások belső ajtói tömör, üreges forgácslappal, illetve mélyen üvegezett szárnyakkal készülnek, utólag szerelhető fa szerkezetű tokokkal, réz rozettás kilincs garnitúrával, zsanérokkal, vasalattal. Alapszín: a kínálatból választható

HOMLOKZATI NYÍLÁSZÁRÓK:

A homlokzati nyílászárók fehér színűek, műanyag szerkezetűek, 1,1K hőátbocsátási tényezőjű, kétrétegű hőszigetelő üvegezéssel, beépített redőnytokok elhelyezésével. A nagyméretű nyílászárókra (jellemzően erkélyajtók) elektromos működtetésű redőnymozgató lesz kiépítve.

3.3. GÉPÉSZET

FŰTÉS:

A fűtés és használati melegvíz előállítása a földszinten elhelyezkedő központi kazánházban történik. A hőleadók acéllemez lapradiátorok, a fürdőszobákban törölközőszárítós radiátorok. Helyi szabályozásuk termosztatikus radiátor szelepekkel történik (lakásonként központi termosztát elhelyezése lehetséges felár ellenében). Minden lakás és iroda részére elzárók közé beépített impulzus jeladóval ellátott hőmennyiségmérő kerül beépítésre. A lakások egyedileg mérhetők és szabályozhatók.

HŰTÉS:

Lakások helyi split klímával való hűtésének elhelyezési lehetőségét és lakásonkénti alapszerelést az V. és VI. emeleti lakásokban biztosítjuk (elektromos dugalj a belső oldalon, cseppvíz elvezetés előkészítése, homlokzati falon klímavezeték átvezetésének előkészítése). A kültéri és beltéri egység felszerelése és összekötése nem tárgya a műszaki tartalomnak. A kültéri egységek a lakások erkélyein és teraszain eltakarva kaphatnak helyet.

SZELLŐZÉS:

Az állandó tartózkodású helyiségekbe állítható akusztikus légbevezetők kerülnek beépítésre, amelyek érzékelik a helyiségen belüli páratartalom mindenkori értékét és ennek függvényében segédenergia nélkül, zsaluk nyitásával és csukásával szabályozzák a beáramló friss levegő mennyiségét.

ELSZÍVÁS:

A lakások vizes helyiségeiben a fürdőkádak és wc-k fölül egyedi, ventilátorokon keresztül a levegő elszívásra kerül. Szakaszosan üzemelnek, indításuk villanykapcsolóról, leállásuk késleltetéssel történik. A levegő utánpótlás az ajtókon kihagyott küszöb helyén keresztül történik a szomszédos helyiségekből. A lakások légutánpótlása az ablakkeretekbe épített légbevezető elemmel történik.
A konyhákból szagelszívókon keresztül a levegő elszívásra kerül. A szagelszívó ventilátorok szakaszosan üzemelnek, indításuk és leállításuk helyileg történik.

SZANITEREK:

I. osztályú, fehér színű porcelán szaniterek, krómozott egykaros csaptelepekkel.

MOSÓGÉP CSATLAKOZÓ:

Falba szerelt szennyvízcsatlakozással és hidegvizes kifolyószeleppel.

MOSOGATÓGÉP CSATLAKOZÓ:

Mosogató kombi szelepén keresztül vízvételi lehetőséggel és a mosogató kombi szifonján keresztül szennyvízelvezetési lehetőséggel (a konyhabútor, annak berendezései, gépei, stb. nem tárgya a műszaki tartalomnak).

3.4. VILLAMOSSÁG

ELEKTROMOS ENERGIAELLÁTÁS:

A lakások villanyóráinak elhelyezése az I.-V. emeleteken külön elektromos helyiségben, míg a földszinten és a VI. emeleten mérőfülkében történik. Teljesítmény: lakásonként 3x16A

VILÁGÍTÁS:

Lakószobákban, nappaliban, konyhában, fürdőben a helyiség közepén, egyéb helyiségekben az oldalfalon ideiglenes világítás céljából foglalat és izzó biztosított. A fürdőszobában a mosdó tengelyében oldalfalon lámpakiállást készül külön kapcsolhatóan. A konyhákban a munka pult felett (1,3 m) helyi világítás céljára kiállás biztosított. A teraszokon, erkélyeken egységesen IP 54 védettségű kompakt fénycsöves lámpák kerülnek felszerelésre.

DUGALJ:

A lakószobákban 3 db, a nappalikban 4 db, a konyhákban 4 db, a közlekedőkben 1 db, teraszokon 1db dugaszoló aljzat kiépítése. A fürdőszobában a mosógép és a borotválkozáshoz, valamint a konyhában a villanytűzhely részére 1-1 db dugalj kiépítése tervezett.

SZERELÉSI MAGASSÁG:

Elektromos, kábeltévé és telefon dugaszoló aljzat szerelése 30 cm, kapcsolók szerelése 150 cm magasságban történik.

TŰZHELY:

A lakásokba csak villanytűzhely építhető be.

GYENGEÁRAM:

A szolgáltatói csatlakozási pont a fszt.-i házi főelosztó helyiségben lesz. A gyengeáramú felszállók számára külön nyomvonalat biztosítottunk. A vízszintes elosztás a szinti elektromos helyiségbe telepített eszközről biztosított. A lakásokban az igények függvényében kerülnek kialakításra a végpontok.

KÁBEL TV HÁLÓZAT:

A kábel TV szolgáltató csatlakozása a házi főelosztó helyiségben lesz. A lakásokba a szükséges helyekre biztosítjuk a kábel TV vételi lehetőséget.

KAPUTELEFON:

Kétvezetékes audio vizuális rendszer kerül kiépítésre a fő bejárati kapu és a lakások között. A fő bejárati kapu a lakás beltéri egységéről távolról nyitható.

VAGYONVÉDELEM:

A lakásokba a vagyonvédelem számára védőcsövezést biztosítunk.

3.5. BÚTOROZÁS

A lakások alapfelszereltségébe beépített bútor, konyhaszekrény nem tartozik.

3.6.SZOLGÁLTATÁS

Külön vételár fizetése mellett, a készlet erejéig zárt tárolók, teremgarázs beállók vásárolhatóak.

A lakók a következő szolgáltatásokat vehetik igénybe:

 • kaputelefon
 • zárt biciklitároló
 • magántároló (külön vásárolható)
 • gépkocsi-beálló (külön megvásárolható)
 • zárt pihenő-közösségi park
 • zárt babakocsi tároló

A fenti szolgáltatások használatát – amennyiben a felsorolás másként nem jelzi – a közös költség tartalmazza.

4. VEVŐKEZELÉS

A lakásalaprajz és a műszaki leírás által meghatározott műszaki tartalmon kizárólag a megadott határidőig és felajánlott alternatívák között lehet választani, lakásonként egy alkalommal.

Felár nélküli választék:

 • Kerámia, kőporcelán és csempeburkolat (alaplapok, szín, lerakási minta)
 • Laminált padló (szín)
 • Beltéri ajtó (szín)

Felárral, árajánlat alapján:

 • Kerámia, csempeburkolat, laminált padló extra színben, minőségben
 • Beltéri ajtó extra színben, üvegezett kivitel
 • További határidőben benyújtott változatási igények (falak mozgatása, stb.)

5. ELSZÁMOLÁSI ÁRAK

Burkolatok

 • Fürdőszobákban, WC-ben: kerámia burkolatok az építész tervek szerint: br. 3800Ft/nm-ig (az ár segédanyagok nélkül értendő) – fugaszín több színből választható
 • Fürdőszobák 2.10-cm magasságig burkolva (az ár a bordűrt nem tartalmazza)
 • Konyhában: a kerámia burkolat 60cm magasságban br. 3.800Ft/nm-ig
 • Kerámia burkolatok + 10% selejttel számolandók
 • Hálószobák és nappali: laminált parketta burkolatok br. 3.500Ft/nm-ig – (az ár a segédanyagok nélkül értendő)
 • Szaniterek
  • 1 db kád br. 60.000.-Ft-ig
  • 1 db zuhanykabin br. 60.000.- Ft-ig – burkolt aljzat üveg falú kabin.
  • 1 db Alföldi porcelán 57 cm-es I. osztályú mosdó br. 12.000 Ft
  • 1 db függesztett WC br. 50.000 Ft (Grohe típusú beépített wc tartály nyomólappal)
  • 1 db mosdó csaptelep: br. 17.000 Ft – Grohe
  • 1db zuhany csaptelep br. 20.000 Ft – Grohe
  • 1db kád csaptelep br. 25.000 Ft – Grohe
  • wc ülőke+tető br. 10.000 Ft
  • beltéri ajtó: többfajta színből választható – br. 25.000 Ft/db

6. MÉRETELTÉRÉS, VÁLTOZTATÁS JOGA

Eladó tájékoztatja a Vevőt, hogy a lakásalaprajzokon szereplő méretek a burkolatlan, nyers falakra vonatkoznak, a burkolat ezeken a méreteken és alapterületeken csökkent.

Beruházó fenntartja a változtatás jogát a beépítésre vállalt termékekre vonatkozóan.

Comments are closed